Blog

Elutazol? Így gondoskodj az otthon maradt idősek biztonságáról!

Tegyük biztonságossá és könnyűvé az egyedül töltött időt!

Napokig egyedül lesz az idős szerette? Akkor a biztonság kedvéért érdemes jó előre felkészülni az egyedül töltött napokra! Fontos, hogy még az utazás előtt, közösen takarítsuk ki a lakást, és mindenképpen végezzük el azokat a feladatokat, amelyekhez létrára vagy székre kell állni, hogy ezekkel az utazás alatt ne az időseknek kelljen foglalkozniuk! Ha úgy gondoljuk, akár be is vásárolhatunk, így biztosak lehetünk benne, hogy a legszükségesebb dolgok rendelkezésre állnak a konyhában!

Csúszásgátlók a biztonságos közlekedésért

Minden idős ember házában fontos, hogy a felületek csúszásmentesek legyenek, hiszen rengeteg baleset adódik abból, hogy idős emberek elcsúsznak a konyhában vagy a fürdőben. Persze jó megoldás lehet a csúszásgátló bevonattal rendelkező papucs is, ha a biztonság a cél, de a legjobb, ha szőnyegeteket teszünk a kritikus pontokra! Utazás előtt azért is fontos gondoskodni a csúszásmentes felületekről, mert ha az idős emberre senki nem néz rá, akár napokig is a padlón feküdhet egy ilyen baleset után – víz és étel nélkül – mire valaki rátalál.

Érzékelők a biztonságért

A füst-, valamint a szén-monoxid érzékelők mindig hasznosak a biztonság fenntartásában, de ha hosszabb időre egyedül maradnak az idős emberek, akkor különösen fontos, hogy fel legyenek szerelve ezek az érzékelők az otthonukban. Különösen a régi házak esetében jelent veszélyt a szén-monoxid mérgezés, és mivel a gáz szagtalan, nem is vehető észre a szivárgás, ha pedig az idős ember napokig nem fogad látogatót, akkor arra is kevés az esély, hogy valaki idejében felfedezi, hogy baj van. Érdemes hát elejét venni a baleseteknek, és beszerelni egy érzékelőt!

Segítsünk társaságot találni!

Utazás előtt érdemes lehet megkérni valakit, hogy néhány naponta látogassa meg az időseket, akik így nagyobb biztonságban érezhetik magukat, és még egy kis társaságot is kapnak! Érdemes lehet beszélni a szomszéddal, vagy egy távolabbi rokonnal, aki valószínűleg szívesen segít majd az idős szüleinknek vagy nagyszüleinknek, amíg távol vagyunk!

Készüljünk a balesetekre!

Sajnos az elővigyázatosság ellenére balesetek vagy rosszullétek bármikor előfordulhatnak! Mivel ezeket nem lehet megakadályozni, mindenképpen fontos felkészülni rájuk, és biztosítani, hogy az idősek bármilyen vészhelyzetben gyorsan segítséghez jussanak. Persze ma már könnyedén elérhetünk bárkit telefonon, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a 65 év felettiek kevéssé bíznak a telefonokban, és nem is hordják rendszeresen maguknál a készüléket, így baj esetén azon nem tudnak segítséget sem hívni, ráadásul nem érzik magukat biztonságban sem. A LifeMax segélyhívó és távfelügyeleti szolgáltatása azonban megoldást nyújt ebben a helyzetben is, hiszen a készülék könnyedén használható, egyszerűen viselhető – még fürdés közben is -, diszpécsereink pedig akkor is készenlétben állnak, amikor a családtagok nem.

Ha úgy érzi, hogy az ön számára is hasznos lenne a LifeMax segélyhívó és távfelügyeleti szolgáltatása, akkor keressen minket a 0680 81 82 18-as, ingyenesen hívható telefonszámunkon, vagy töltse ki a kapcsolati űrlapunkat!

Célunk, hogy pánikbetegek számára telefonos segítséget nyújtsunk, a nap 24 órájában.

Pánikrohamok bármikor előfordulhatnak, és azok időtartama és intenzitása is változó lehet.
Amennyiben aggódsz a rohamok miatt, és szeretnéd, hogy mindig legyen kihez fordulnod, akkor töltsd le a SoulBuddy applikációt.
Ránk éjjel-nappal számíthatsz.
Töltsd le az appot és próbáld ki 30 napig ingyen!

A próbaidőszak lejárta után csak 990 Ft/hó.

Szeretnél olyan technikákat megismerni, amik segítenek a pánik elleni harcban?

Online tanfolyamokat és előadásokat készítettünk Neked, hogy megtalálhasd azokat a módszereket és technikákat, amelyek segítségével elindulhatsz a gyógyulás útján.
A Semmi Pánik tanfolyamain az elméleti tudás mellett olyan gyakorlati tanácsokat is megosztanak előadóink, amelyek segítségével hatékonyan tudod majd kezelni a mindennapok során jelentkező stresszt és szorongást.
Gyere, és találd meg a Neked szóló tanfolyamot!