sajtómegjelenések

Ismerje meg a LifeMaxről megjelent cikkeket!

Egy segélyhívó készülék segített a pórul járt idős nénin
Magyarországon egyre jellemzőbb az elmagányosodás, sok olyan idős ember van, akinek romlik az egészségügyi állapota, és amikor szükségük lenne segítségre, nem kapnak vagy nehezen jutnak hozzá. Ezekre a helyzetekre nyújthat megoldást egy apró készülék.A LifeMax szolgáltatás igénybevételével a készüléken leadott jelzéseket a hét minden napján, 24 órában képzett diszpécserek fogadják, akik tisztában vannak a szerződő fél egészségügyi kockázataival.A teljes cikket, valamint a LifeMax diszpécserközpontjának megnyitóünnepségéről és a szolgáltatásunkról készült videót a 24.hu oldalán is megtekintheti. 

Átadták a LifeMax püspökladányi diszpécserközpontját

Augusztus 25-én átadásra került a LifeMax Egyesült püspökladányi diszpécserközpontja. Az eseményen üdvözlő beszédet mondott Bodó Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, Tóth Lajos, Püspökladány polgármestere, és Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közgyűlésének alelnöke is

A LifeMax szolgáltatásáról és a jövőbeli tervekről pedig Mile Ferenc, a LifeMax Egyesület elnöke és Winter Tamás, a LifeMax szakmai vezetője adtak tájékoztatást.

A megnyitóünnepségről a demedia.hu cikkéből bővebben is tájékozódhat.

Megnyugtató, professzionális segítségnyújtás Püspökladány térségében

Püspökladányban nyílt meg vadonatúj diszpécserközpontunk, és természetesen megnyitóünnepséget is tartottunk augusztus 25-én, ahol Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közgyűlésének alelnöke is gratulált a központhoz, és örömétfejezte ki, hogy a megyében létesült egy ilyen korszakalkotó szociális szolgáltatást nyújtó központ.

A jelzőrendszeres távfelügyelet az időseket szolgálja, és általa a távol élő, de gondoskodni kívánó rokonok is biztonságban tudhatják szeretteiket.

A teljes cikket a megnyitóról és a püspökladányi diszpécserközpontról itt tudja elolvasni.

Kiépült a LifeMax professzionális diszpécserközpontja Püspökladányban

Míg néhány évtizede nem volt meglepő az sem, ha három generáció élt egy fedél alatt, addig napjainkban már a legtöbb fiatal otthagyja a szülői házat, és bizony nagyon gyakran egészen más városban, vagy akár külföldön telepednek le a gyermekek, távol az idős családtagoktól, akik vészhelyzet esetén így nem számíthatnak a gyermekeik segítségére.

Többek között ebben a helyzetben is megoldást nyújt a LifeMax segélyhívó szolgáltatása, melynek segítségével az egyedül élő idősek is biztonságban lehetnek, hiszen vészhelyzet esetén gyors segítséget kaphatnak. Diszpécsereink a vadonatúj püspökladányi központban minden helyzetre felkészültek!

A központ működéséről és a megnyitóünnepségéről a Ladány TV riportjából többet is megtudhatnak.

Korszerű jelzőrendszer vészhelyzetek esetére
Egyedül élő idősek biztonságát szolgálja egy korszerű jelzőrendszer, amelynek diszpécserközpontját Püspökladányban adták át. Bodó Sándor, a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a megnyitóünnepségen konkrét példával is szemléltette, hogy milyen helyzetben jelenthet különösen nagy segítséget a LifeMax jelzőrendszere.A püspökladányi diszpécserközpontunk megnyitójáról az M1 is hírt adott, a csatorna Híradójának aktuális adását itt tekintheti meg.

A segítségnyújtást a családokhoz kell vinni

A segítségnyújtást oda kell vinni a családokhoz, ezt teszik a társadalmi vállalkozások – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán Püspökladányban.

Bodó Sándor a LifeMax Egyesület helyi diszpécserközpontjának átadásán a társadalmi vállalkozások fő üzenetének nevezte, hogy nem profitot termelnek, hanem társadalmi hatásokat generálnak.

A teljes cikk a Magyar Hírlap oldalán olvasható!

Segítségnyújtás az egyedül élő idősek számára

Püspökladányi diszpécserközpontunk avatóján Winter Tamás, a LifeMax szakmai vezetője, és Mile Ferenc, a LifeMax Egyesület elnöke beszélt arról, hogy a szervezet célja egy olyan jelzőrendszeres segítségnyújtás kiépítése, amely rosszullét, baleset, eltévedés, vagy egyéb vészhelyzet esetén segítséget jelent az idősek számára.

Vészhelyzet esetén a készüléken található gomb megnyomása által fut be a jelzés a központba, ahonnan szükség esetén értesítik a mentőket, a rendőrséget, a tűzoltóságot, vagy éppen a bajbajutott hozzátartozóit.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Új munkahelyet és fejlődő szolgáltatás a LifeMaxnél

„A LifeMax Egyesület 206 millió forint támogatást nyert el olyan segélynyújtó szolgáltatás kialakítására, amely rosszullét, baleset, eltévedés vagy más vészhelyzet esetén jelent segítséget az idősek számára. A projekt keretében 30 új munkahelyet teremtenek” – hangzott el a LifeMax püspökladányi átadóján, melyről az ATC Híradója is beszámolt.

Az ATV cikkét az eseményről itt olvashatja el teljes egészében.

Modern segítségnyújtás az egyedül élő időseknek

A LifeMax diszpécserközpontjának megnyitóján Winter Tamás, a LifeMax szakmai vezetője arról is beszélt, hogy a püspökladányi központban megújuló energiával biztosítják az áramellátást. Az épületben 6 iroda, konyha és számítógéppel felszerelt munkaállomások találhatók, melyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a LifeMax diszpécseri a lehető legmagasabb szintű ellátást nyújthassák a bajbajutottaknak.

Tudjon meg többet a diszpécserközpontunkról a debon.hu cikkéből!

Korszakalkotó fejlesztés Püspökladányban

Megnyugtató, professzionális segítségnyújtás a térségben – írja a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a Facebook-oldalon, majd gratulálnak is ehhez a korszakalkotó fejlesztéshez.

A teljes posztot itt tekinthetik meg.

A segítségnyújtás fontosabb feladat, mint valaha

Augusztus 25-én a LifeMax püspökladányi megnyitóján Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára is üdvözlő beszédet mondott.

Az államtitkár közölte: évszázados szokások szűnnek meg, alakulnak át azzal, hogy a családok szétszóródtak, és egyre kevesebb a generációs együttélés. Ugyanakkor az idősökről, rászorulókról való gondoskodás, a segítségnyújtás fontos feladat, amelyet hozzá kell igazítani a megváltozott körülményekhez és a technológia fejlődéséhez – tette hozzá.

Olvassa tovább a cikket itt!

30 új munkahelyet teremtett a LifeMax Püspökladányban

Nemrégiben megnyílt püspökladányi diszpécserközpontunk nemcsak azért fontos, mert általa még magasabb szintű szolgáltatást tudunk nyújtani, hanem azért is, mert 30 új munkahelyet teremt Püspökladányban, és így a megye fejlődéséhez is hozzájárul vadonatúj diszpécserközpont.

Tudjon meg többet az eseményről az Orientpress cikkéből!

Segítség minden helyzetben

Nemcsak egészségügyi probléma esetén segíthet a LifeMax jelzőrendszere, hanem például akkor is, ha az idős ember mozgást érzékel a házból vagy az udvarról. Ilyen esetben a diszpécserek a rendőrséget is a helyszínre tudják küldeni, és olyan tanácsokat adhatnak az idős embernek, amelyek hozzájárulnak a testi épsége megóvásához a kritikus helyzetben – mondta el Molnár Zoltán, a LifeMax püspökladányi diszpécserközpontjának vezetője.

A diszpécserközpont működéséről és a segélyhívó szolgáltatás részleteiről is szó esik az M1 Híradójában, melyet a Médiaklikk oldalán visszanézhetnek.

Új épület korszerű technológiával

Új épület – a legkorszerűbb technológia! – írja Bodó Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a Facebook oldalon található bejegyzésébe, melyben a LifeMax püspökladányi diszpécserközpontjának megnyitójáról ír.

A teljes posztot a megnyitóról készült képekkel együtt itt tekinthetik meg.

Minden, amit fontos tudni a LifeMaxről – interjú Winter Tamással

„Mindannyian tapasztaltuk, hogy a társadalmunk elöregszik, az elmagányosodás problémája pedig egyre nagyobb és nagyobb kihívást jelent. A fiatalabb korosztály költözik külföldre, költözik a nagyobb városok felé, így tulajdonképpen nagyon sok idős marad egyedül” – mondta el Winter Tamás, a LifeMax szakmai vezetője a Ladány TV műsorában. Ez az egyik oka annak, hogy néhány ével ezelőtt létrejött a LifeMax Egyesület és a segélyhívó szolgáltatásunk, mellyel az egyedül élő, magányos idősek mindennapjait szeretnénk megkönnyíteni.

A teljes beszélgetést a Ladány TV műsorában itt tekinthetik meg!

Ezekre figyelj: 5 korai jel, ami demenciára utalhat

A korai felismerés a demencia esetében is nagyon fontos, ezért érdemes figyelnünk a jeleket az idős hozzátartozóinknál!

Az demencia különböző típusai a 60 éven felüliek jelentős hányadát érintik, és nem egyszerű a felismerése sem, hiszen az érintettek jellemzően nem tudják, hogy betegek. Pedig a korai felismerés nagyon fontos, hiszen ha időben elkezdődnek a kezelések, és elővigyázatosak maradunk, akkor akár hosszabb ideig is elkerülhetjük az otthonba költöztetést.

1.       Feledékenység

2.       Nehéz új dolgokat tanulni

3.       Mozgásszervi gondok

4.       Érdektelenség

5.       Szavak elfelejtése

Biztonságban az első tünetektől!

Demencia gyanúja esetén a legfontosabb, hogy biztonságban tudjuk a szeretteinket, és ne hagyjuk őket teljesen magukra! Szerencsére ma már léteznek olyan szolgáltatások , melyek folyamatos távfelügyeletet biztosítanak, így megkönnyítik a betegség korai szakaszát, és a megfelelő kezelésekkel együtt lehetőséget biztosítanak arra, hogy az idős minél tovább élhessen az otthonában, és folytathassa a megszokott életét. A  LifeMax a folyamatos távfelügyelet és segélyhívó szolgáltatás mellett geo-kerítés funkcióval is rendelkezik, mely védelmet nyújt az eltévedés ellen, és az Alzheimer-kór korai szakaszában is segítséget nyújthat a betegnek és a családnak. A betegség lefolyását persze egyetlen készülék sem tudja befolyásolni, ezért fontos a folyamatos orvosi felügyelet is!

A cikk teljes tartalma és az 5 jel részletes leírás, az nlc.hu oldalán a itt olvasható.

Így gondoskodhatunk idős szeretteink biztonságáról

Mutatjuk, hogyan segíthetjük hozzá idős, akár egyedül élő rokonainkat ahhoz, hogy méltóságban, egészségben és biztonságban élhessenek.

Ma Magyarországon 1 millió 942 ezer 65 éves vagy annál idősebb ember él, ez közel társadalmunk ötöde, így szinte nincs is olyan, akit valahogyan ne érintene a kérdés: hogyan gondoskodjunk idős szeretteink biztonságáról? Hogy tovább árnyaljuk ezt az amúgy is bonyolult kérdést, figyelembe kell vennünk néhány extra tényezőt, amik sajnos nehezítik a helyzetet.

Sok fiatal a munka és egyéb lehetőségek okán a városokba vagy épp külföldre költözött, míg szüleik, nagyszüleik vidéken maradtak, így a gondoskodást fizikai távolság is nehezíti. Ezen a helyzeten sokszor egyik fél sem tud vagy akar változtatni, így ezzel együtt kell megoldani a kihívást.

A járvány csak rontott a magányon

Az időskori elszigetelődés, magányosság és unalom sok embernek okoz gondot. Az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont tavaly áprilisi adatai szerint a 65 év feletti magyar lakosság harmada, nagyjából 600 ezer ember él egyedül, 60 százalékuk pedig szinte semmilyen szociális életet nem él. Ezen csak tovább rontott a tavaly márciusban kirobbant koronavírus-járvány, melyben e korosztály tagjait további elszigetelődésre szólították fel saját egészségük érdekében.

Bár nem alapvetés, hogy valakinek 65 éves korára biztosan leromlik az egészségi állapota, sajnos azt a statisztikákból már tudjuk, hogy a 65 év felettiek 91 százalékának van egy vagy több krónikus betegsége.

Sokakat érint a demencia

Ez a kognitív funkciók hanyatlásával járó, folyamatos leépülést okozó betegség, melynek leggyakoribb oka az Alzheimer-kór, világviszonylatban is jelentős kihívások elé állítja a társadalmakat. Európában 60 év felett a lakosság 6 százaléka, 90 év felett már 30 százaléka szenved valamilyen fokú demenciában. Magyarországon nincsenek pontos statisztikai adatok az érintettek számára vonatkozóan, de a szakma 150 és 300 ezer közé teszi a számukat.

A cikk itt, a hazipatika.com oldalon olvasható tovább.

Így tehetjük biztonságosabbá idős szeretteink otthonát

A leggyakoribb időskori balesetek az esések. A 65 éves vagy annál idősebbek eséseinek háromnegyede kar-, láb- és vállsérüléssel végződik. Az időseknél jellemző, hogy esés közben egynél több testrészük sérül meg, ez az esetek 25 százalékában igaz (az arány az összes többi korcsoportnál 16 százalék).

Az esések nemcsak azért veszélyesek, mert az érintett olyan súlyosan megsérülhet, hogy kórházi kezelésre van szüksége, vagy akár bele is halhat; ha az állapota nem komoly, ám valamiért hosszú időn át nem tud felkelni a földről az esés után, fennállhat a hipotermia (kihűlés) vagy a nyomásifekélykialakulásának kockázata is. Az elesés mellett ugyancsak elterjedt baleset – és ugyancsak súlyos következményekkel járhat -, hogy az idősek megvágják, megszúrják, megütik vagy megégetik magukat, esetleg egy rossz mozdulat miatt meghúzódik, begörcsöl valamijük.

A balesetek megelőzése mellett azt is érdemes átgondolni, megtervezni, hogyan kérhet a lehető leghamarabb és legegyszerűbben segítséget szerettünk, ha minden óvintézkedés ellenére baj történik vele az otthonában – ez különösen akkor lényeges, ha egyedül él.

Manapság már számos olyan hordozható, orvosi segélyhívó készüléket lehet kapni, amelyeket úgy alkottak meg, hogy csak egyetlen gombot kelljen megnyomni, és máris úton legyen a segítség. Ilyen a LifeMax segélyhívó készüléke és 0-24 távfelügyeleti szolgáltatása is.

A cikk a hazipatika.com oldalon jelent meg, ide kattintva olvasható tovább.

Szédülés idős korban

A 65 év felettiek nagyjából harmadánál okozott már problémát a szédülés és ennek következménye, az elesés. A szédülés idős korban ártalmatlannak tűnhet, de komoly következménye lehet!

Szinte mindenki megtapasztalja az élete során legalább néhány alkalommal a szédülést, arra azonban kevesen gondolnak, hogy az ebből adódó elesés akár súlyos következményekkel is járhat, különösen a 65 év feletti időseknél.

Kutatások ugyanis kimutatták, hogy ebben a korosztályban minden harmadik embert érint a szédülés, a problémát ráadásul nemcsak az okozza, hogy az idősebbek egyúttal sérülékenyebbek is, hanem az is, hogy ez a korosztály nagyon gyakran egyedül él, így elesés esetén senki nincs a közelükben, aki segítséget tudna nyújtani nekik.

Érdemes tehát első lépésként felkeresni az orvosunkat, aki feltárhatja a szédülés lehetséges okait, és akár további vizsgálatokat is javasolhat, bár a félelemre és az állandó szorongásra sajnos nem feltétlenül jelent megoldást a kivizsgálás sem. Szerencsére azonban ma már létezik olyan szolgáltatás, mely kimondottan egyedül élő idősek számára jött létre, és lényege, hogy egy kis készülékkel vészhelyzet esetén bármikor gyorsan elérhető a segítség. Az ilyen szolgáltatások, mint például a  LifeMax , segítenek, hogy az idős emberek visszanyerhessék az önbizalmukat és a biztonságérzetüket, ne féljenek a mozgástól, és így tovább élhessenek teljes életet!

A cikk teljes tartalma a femina.hu  oldalon olvasható.

Dr. Orosz Zsolt és Bacsó Benjámin tanfolyama

Kedvezményes csomag Dr. Orosz Zsolt és Bacsó Benjámin kurzusához!

Ismerd meg a gyógynövények főbb jellemzőit és jótékony hatásait, illetve a hit és ima szerepét mindennapjainkban