Blog

Milyen kihívásokat okozhatnak az időseknek a téli, hideg hónapok?

A téli hónapok mindenki számára tartogatnak kihívásokat, azonban az időseknek olyan egyszerűnek tűnő tevékenységek is gondot jelenthetnek, amelyek néhány évvel ezelőtt még könnyen teljesíthetők voltak számukra. Ezekben az élethelyzetekben mindig jól jön a segítség, épp ezért a LifeMax összegyűjtött néhány megoldást ezekre a kihívásokra.

Az otthon melegének veszélyei

Télen beindul a fűtésszezon, azonban a konvektorok és radiátorok számtalan veszélyt rejtenek magukban. A különböző égési sérülések gyors ellátást igényelnek, és komoly sebeket hagyhatnak maguk után. Ezen kívül szintén súlyos veszélyt jelenhet a szén-monoxid mérgezés is, akár gázkazánt, akár nyílt égetésű fűtőeszközt használunk. Érdemes minden szezon elején ellenőrizni berendezéseket, és gondoskodni arról, hogy idősek a lehető legegyszerűbben kezelhessék azokat. Mindenképp ellenőrizzük a füst- és szén-monoxid érzékelőket is, cseréljünk bennük elemet, hogy biztosak lehessünk a megfelelő működésükben.

Ház körüli munkák télen

Mindig egy örömteli pillanat az év első havazása, azonban, ha túl sok hó esik le, akkor sajnos a járdát is meg kell tisztítani a hótól. A hólapátolás idős korban kerülendő feladat a fizikai megterhelés és a csúszós körülmények miatt is. Fontos azonban, hogy az idősek merjenek segítséget kérni szeretteiktől – vagy esetleg szomszédjainktól – hogy szükség esetén biztonságosan el lehessen hagyni a házat.

Csúszós járdák

A nyáron jól eső séta a boltig télen igazi kihívás lehet a csúszós járdák miatt. Hiába szeretnének az idősek gondoskodni saját bevásárlásukról, ilyenkor sokkal biztonságosabb megkérni valakit, hogy segítsen. Az elesés veszélyén túl a tél mínuszaiban sokkal könnyebb megfázni, ami az idősek szervezetét jobban leterhelheti. Ha az idős rokonunk, hozzátartozónk vagy szomszédunk mindenképp szeretné maga intézni a nagybevásárlást, érdemes autóval megkönnyíteni az odajutását. Így talán kicsit több időt is tudunk együtt tölteni, és a beszerzett alapanyagokból közösen is főzhetünk egy finom ebédet. Ha mégis egyedül kénytelen közlekedni, akkor érdemes olyan cipőt viselni, amelynek barázdált a talpa, ha pedig használ botot, akkor ellenőrizzük a végét, hogy ne legyen túl sima.

Távfelügyelettel télen a biztonságérzetért

Mindig adódhatnak olyan élethelyzetek, melyeket az idősek kénytelenek egyedül megoldani. Ilyenkor magabiztosságot adhat számukra egy egyszerű készülék, amellyel a segítség pillanatok alatt elérhető, ha baj történne. A LifeMax szolgáltatása kifejezetten erre a célra lett kifejlesztve: az egyszerűen használható segélyhívó készülékkel bárhonnan elérhetők szakértő diszpécsereink, akik azonnal cselekednek vészhelyzet esetén. Fontos kiemelni, hogy a LifeMax készülék elesés-érzékelővel rendelkezik, így akkor is jelzést küld, ha az ellátott már nem tud. Emellett az eszköz a bajbajutott pontos helyzetét is elküldi a diszpécsereknek, akik így akkor is tudnak segítséget küldeni, ha a baleset nem az ellátott otthonában történt.

Ha úgy érzi, hogy az ön számára is hasznos lenne a LifeMax segélyhívó és távfelügyeleti szolgáltatása, akkor keressen minket a 0680 81 82 18-as, ingyenesen hívható telefonszámunkon, vagy töltse ki a kapcsolati űrlapunkat!

Célunk, hogy pánikbetegek számára telefonos segítséget nyújtsunk, a nap 24 órájában.

Pánikrohamok bármikor előfordulhatnak, és azok időtartama és intenzitása is változó lehet.
Amennyiben aggódsz a rohamok miatt, és szeretnéd, hogy mindig legyen kihez fordulnod, akkor töltsd le a SoulBuddy applikációt.
Ránk éjjel-nappal számíthatsz.
Töltsd le az appot és próbáld ki 30 napig ingyen!

A próbaidőszak lejárta után csak 990 Ft/hó.

Szeretnél olyan technikákat megismerni, amik segítenek a pánik elleni harcban?

Online tanfolyamokat és előadásokat készítettünk Neked, hogy megtalálhasd azokat a módszereket és technikákat, amelyeksegítségével elindulhatsz a gyógyulás útján.
A Semmi Pánik tanfolyamain az elméleti tudás mellett olyan gyakorlati tanácsokat is megosztanak előadóink, amelyek segítségével hatékonyan tudod majd kezelni a mindennapok során jelentkező stresszt és szorongást.
Gyere, és találd meg a Neked szóló tanfolyamot!

Dr. Orosz Zsolt és Bacsó Benjámin tanfolyama

Kedvezményes csomag Dr. Orosz Zsolt és Bacsó Benjámin kurzusához!

Ismerd meg a gyógynövények főbb jellemzőit és jótékony hatásait, illetve a hit és ima szerepét mindennapjainkban