Blog

Miért fontos a gyors segítség és hogyan juthat hozzá?

Hirtelen rosszullétek bárkivel megeshetnek! Nemrégiben a fitnessguru, Schobert Norbert története járta be az országot, aki az otthona előtt lett rosszul. Ha pedig Norbi felesége, Rubint Réka nem talál rá azonnal, akkor akár komoly következményei is lehettek volna a sztár összeesésének.

Ebből is látszik, hogy a gyors segítség valóban életet menthet, és amennyiben a bajbajutott azonnal segítséget kap, úgy nagyobb az esélye a teljes gyógyulásra is! Fontos tudni, hogy egy hirtelen roham vagy baleset után a segítség nélkül töltött minden perccel nagyobb a valószínűsége a hosszútávú károsodásnak és az életminőségben bekövetkező negatív változásnak.

Ahogy Norbi esete is mutatja, a rosszullétek nemcsak az időseket érinthetik! Egyes betegségek ráadásul különösen megnövelik az ájulás kockázatát: így például a vérnyomásproblémák, a cukorbetegség, de még egyes gyógyszerek szedése is. Érdemes hát felkészülni a vészhelyzetre az időseknek, és a különböző betegségekkel küzdőknek is, hogy baj esetén gyors segítséget kaphassanak!

Miért a LifeMaxet válassza a telefon helyett?

Képzeljük el, hogy egy egyedül élő idős ember balesetet szenved az otthonában, például fürdés után elcsúszik a fürdőszobában, és megüti magát. Amennyiben a sérült idős magánál van, telefonálhatna, ám a telefon a lakás másik végében van, ahová már nem tud eljutni. Ha pedig a sérült eszméletét veszti, akkor hiába is lenne nála a telefonja, hiszen semmiképpen nem tudná használni.

De mi történik, ha az idős ember viseli a LifeMax készülékét, amikor a baleset történik? Ebben az esetben a készülék az esés hatására azonnal vészjelzést küld a diszpécserközpontba, ahol a diszpécserek a készüléken keresztül megpróbálják felhívni annak viselőjét.

Amennyiben a bajbajutott személy eszméleténél van, úgy elmondhatja, hogy mi történt, így a diszpécser a körülményeket ismerve riaszthatja a mentőket vagy a rokonokat. Ha a baleset után az idős ember elvesztette az eszméletét, és ezért nem válaszol, akkor a diszpécserek a jelzést követően megkísérlik felhívni a családtagokat, akiknek van kulcsuk az idős ember házához. Ha azonban a diszpécser senkit nem ér el, akkor ebben az esetben is a mentőt küldi a helyszínre.

Akárhogy is történjen a baleset, a LifeMaxnek köszönhetően azonnal segítséget kaphat a sérült személy, amivel nemcsak az élete menthető meg, de a baleset vagy rosszullét következményei is mérsékelhetők.

Gyors segítség szakértő diszpécserektől

A LifeMax csapata folyamatosan azon dolgozik, hogy minél több embernek biztosítsa a gyors segítséget, ezért jött létre a vadonatúj püspökladányi diszpécserközpontunk is, melyet augusztus 25-én nyitottunk meg. A megnyitóünnepségen üdvözlő beszédet mondott Bodó Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, Tóth Lajos, Püspökladány polgármestere, és Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke, aki gratulált a beruházáshoz és örömét fejezte ki, hogy a megyében létesült egy ilyen korszakalkotó szociális szolgáltatást nyújtó központ.

A LifeMax szolgáltatásáról és a jövőbeli terveiről pedig Mile Ferenc, a LifeMax Egyesület elnöke és Winter Tamás, a LifeMax szakmai vezetője adtak tájékoztatást. Szakértőink azt is kiemelték, hogy a LifeMax diszpécserei folyamatosan képzéseken vesznek részt, és háromhavonta vizsgáznak, hogy vészhelyzet esetén minden esetben tudják biztosítani a gyors és szakértő segítséget.

Ha úgy érzi, hogy az ön számára is hasznos lenne a LifeMax segélyhívó és távfelügyeleti szolgáltatása, akkor keressen minket a 0680 81 82 18-as, ingyenesen hívható telefonszámunkon, vagy töltse ki a kapcsolati űrlapunkat!

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a felhasználói élmény növeléséhez. Amennyiben folytatja a weboldal böngészését, azzal Ön elfogadja a Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.