Blog

Mi kérdeztünk, ti válaszoltatok! –A kérdőívet kitöltők közel 92%-a használna segélyhívó applikációt

A LifeMax indított novemberben egy kérdőíves kutatást, melynek lényege az volt, hogy kiderítsük, a különböző korosztályok mit gondolnak az okoseszközökről, ezzel segítve a LifeMax segélyhívó applikációjának fejlesztését. A kutatásból megtudtuk, mennyire ismerik a felhasználók az okoseszközök funkcióit, van-e egyáltalán valamiféle készülékük, és hogy milyen célból használják azt. Meglepő eredmények születtek!

Milyen egészségügyi adatokat kell begyűjtenie egy okoszeszköznek?

Az első kérdésben a kitöltők eszközeinek egészségügyi funkcióira voltunk kíváncsiak. A legtöbb válasz a lépésszám mérésére érkezett. Nem meglepő, hiszen ez sokak számára ismerős lehet, rengeteg okos telefon is képes már a lépéseink számlálására a nap folyamán. A válaszadók 86%-a gondolta azt, hogy egy okos eszköz a pulzusszámot is tudja mérni, és 75% az általános aktivitást adta válaszul. A legkevesebben az EKG mérést választották, ami érthető, hiszen erre a mérésre még viszonylag kevés okoseszköz képes.

A válaszadóknak vagy rokonaiknak van-e valamiféle betegsége?

Sajnos a kérdőívet kitöltők nagy többsége tudott választ adni erre kérdésre, azaz érinti őket, vagy a családtagjaikat a felsorolt betegségek egyike. A legtöbben azt felelték, hogy szív és érrendszeri problémákkal küzdenek. Ezt követte a cukorbetegség és a különböző érzékszervi és mozgásszervi megbetegedések. A válaszolók 32%-a  daganatos megbetegedéseket, míg 27% a légzőszervi megbetegedéseket jelölte meg.

Mit kell tudni a válaszadók koráról?

Örömmel tölt el minket, hogy a kutatás sikeres lett abból a szempontból is, hogy sok korosztálytól gyűjthettünk be adatokat.


A kördiagram jól mutatja, hogy a 70 fölötti korosztálytól egészen a 19 évesnél fiatalabb generációtól is tudtunk válaszokat kapni. Miért fontos ez? Úgy gondoljuk, hogy elengedhetetlen minél szélesebb körben megkérdezni az embereket, hogy mit várnak egy okos eszköz funkcióitól, hiszen így tudjuk segíteni a LifeMax eszköz, vagy applikáció felhasználóbarát és valóban hasznos működését. Minél többen osztják meg velünk elvárásaikat egy eszközzel kapcsolatosan, annál pontosabbra, gondoskodóbbra és minden generáció számára hasznosabbra tudjuk fejleszteni az alkalmazást.

Milyen okoseszközöket használnak a mindennapokban? 

Nélkülözhetetlen adat az is, hogy a kitöltők 95%-a használ valamiféle okoseszközt! Ezen belül pedig a ma már legalapvetőbb és legkönnyebben elérhető okostelefon volt a leggyakoribb készülék, amely a kérdőívet kitöltők birtokában van. Kiderítettük azt is, hogy a válaszadók által használt okostelefonok közül a Samsung Galaxy változatok a legnépszerűbbek. Ezt követi az okosóra, és az okos háztartási eszközök. Elhanyagolható százalékban érkeztek be a „Nem használok okoseszközöket” válaszok.

Mire használják az okoseszközöket a kitöltők?

A legtöbb válasz a telefonálásra érkezett, ezt követte a fényképek vagy videó anyagok készítése, de kedvelt funkció még az üzenetküldés online, vagy offline változatai. A kitöltők több mint 80%-a használja eszközét interneten való böngészésre. 63%-ban érkeztek válaszok arra vonatkozóan, hogy az okoseszközöket GPS-ként, valamiféle navigációként alkalmazzák a felhasználók.

Milyen adatokat szoktak kérni általában ezek az okoseszközök? 

A kitöltők által kiszűrt válaszokból arra következtetünk, hogy ha igazán hasznosnak találják az alkalmazást, akkor megadják a nemüket, korukat, magasságukat és testsúlyukat is. A legkevesebb válasz az ismert betegségek, aktivitás és vércsoport kategóriára megadására érkezett.

Megkérdeztük azt is, hogy használnának-e olyan applikációt, amely segítene a váratlan egészségügyi helyzetekben vagy egészségügyi problémák esetén.

A válaszolók túlnyomó többsége igennel felelt. Ezért úgy gondoljuk, hogy fontos fenntartani és fejleszteni a LifeMax  telefonos applikációt, ami azonnal segít, ha baj van. Köszönjük, ha te is kitöltötted a fejlesztéshez szükséges kérdőívünket. Ha úgy érzed, hogy neked, vagy családtagodnak szüksége lehet A LifeMax által létrehozott applikációra, akkor ingyenesen letöltheted és kipróbálhatod, akár 30 napig!

Az applikáció letölthető Google Play Áruházból vagy Apple Appstore-ból!

Ha úgy érzed, hogy te vagy szeretteid nyugodtabban alhatnátok a  LifeMax segélyhívó és távfelügyeleti szolgáltatásával, akkor keress minket a 0680 81 82 18-as, ingyenesen hívható telefonszámunkon, vagy töltsd ki a kapcsolati űrlapunkat!


Célunk, hogy pánikbetegek számára telefonos segítséget nyújtsunk, a nap 24 órájában.

Pánikrohamok bármikor előfordulhatnak, és azok időtartama és intenzitása is változó lehet.
Amennyiben aggódsz a rohamok miatt, és szeretnéd, hogy mindig legyen kihez fordulnod, akkor töltsd le a SoulBuddy applikációt.
Ránk éjjel-nappal számíthatsz.
Töltsd le az appot és próbáld ki 30 napig ingyen!

A próbaidőszak lejárta után csak 990 Ft/hó.

Szeretnél olyan technikákat megismerni, amik segítenek a pánik elleni harcban?

Online tanfolyamokat és előadásokat készítettünk Neked, hogy megtalálhasd azokat a módszereket és technikákat, amelyek segítségével elindulhatsz a gyógyulás útján.
A Semmi Pánik tanfolyamain az elméleti tudás mellett olyan gyakorlati tanácsokat is megosztanak előadóink, amelyek segítségével hatékonyan tudod majd kezelni a mindennapok során jelentkező stresszt és szorongást.
Gyere, és találd meg a Neked szóló tanfolyamot!