Blog

Hogyan védekezzünk a betörők ellen? Ismerd meg a LifeMax tippjeit

A betörők egész évben „meglephetnek” minket. Nem kérdeznek, csak jönnek. Próbálkoznak, ha otthon vagyunk, és akkor is, ha nem. De hogyan lehet védekezni ellenük? A LifeMax cikkében most erre kereste a választ.

A betörők legtöbbször időszakosan magára hagyott lakásokat/házakat szemelnek ki, de előfordul az is, hogy aktívan lakott otthonokba törnek be, és eltulajdonítják az ott talált értékeket. Kifejezetten védtelen célcsoportnak számítanak az egyedül élő idős emberek, akik fizikai korlátaik okán gyakran kevésbé tudnak védekezni egy betörés ellen. A bűnözők leggyakrabban a teraszajtón, nyitott ablakon vagy egy pincebejáraton keresztül jutnak be a házba. A lakótérbe való behatoláshoz gyakran meglehetősen egyszerű segédeszközök is elégségesnek bizonyulnak, nincsenek eléggé biztosítva az ajtók vagy ablakok. Védjük meg – tegyük biztonságossá otthonunkat a következő tippekkel!

Biztonsági berendezések betörők ellen

A kamera és a riasztó hatékony biztonsági eszköz lehet. A kültéri kamerának és szirénának, valamint a kötelezően kifüggesztendő tájékoztatónak már önmagában elrettentő ereje van. Léteznek álkamerák is, azonban egy részük azzal próbál igazinak tűnni azzal, hogy villog. A valódi kamerák ugyanakkor nem villognak, ezért ha álkamerát választunk, mindenképp olyat válasszunk, amely nem bocsát ki fényt. A kameráinkat szereltessük fel minél magasabbra, mivel a kerítésen bejutott bűnöző akár kárt is tehet ezekben szerkezetekben. A védelmi rendszer kiegészíthető infrasorompóval is, mely lényegében a láthatatlan kerítés szerepét tölti be. Az egyszintes házakat előnyös felszerelni nyílászáró védelemmel: a nyílászárókon történő behatoláskor egyből működésbe lép a riasztó.

Praktikák az otthon védelméért

Az otthonunk védelméért érdemes néhány apróságot megtennünk: nagy mennyiségű kézpénzt ne tartsunk otthon; a névtáblán tüntessünk fel több nevet a sajátunkon kívül; hosszabb elutazáskor pedig kérjük meg a szomszédokat vagy rokonokat, hogy ürítsék postaládánkat, locsolják a növényeinket, szellőztessenek, húzzák ki- és utána be kukánkat.

A kamerák mellett az örző-védő kutyák is fokozzák a portánk biztonságát. A kutyák jelzik, ha valaki be akar hatolni, és a legtöbb esetben már az ugatás is elriasztja a nem kívánt látogatót.

Ha úgy érzed, hogy te vagy szeretteid nyugodtabban alhatnátok a a LifeMax segélyhívó és távfelügyeleti szolgáltatásával, akkor keress minket a 0680 81 82 18-as, ingyenesen hívható telefonszámunkon, vagy töltsd ki a kapcsolati űrlapunkat!

Célunk, hogy pánikbetegek számára telefonos segítséget nyújtsunk, a nap 24 órájában.

Pánikrohamok bármikor előfordulhatnak, és azok időtartama és intenzitása is változó lehet.
Amennyiben aggódsz a rohamok miatt, és szeretnéd, hogy mindig legyen kihez fordulnod, akkor töltsd le a SoulBuddy applikációt.
Ránk éjjel-nappal számíthatsz.
Töltsd le az appot és próbáld ki 30 napig ingyen!

A próbaidőszak lejárta után csak 990 Ft/hó.

Szeretnél olyan technikákat megismerni, amik segítenek a pánik elleni harcban?

Online tanfolyamokat és előadásokat készítettünk Neked, hogy megtalálhasd azokat a módszereket és technikákat, amelyeksegítségével elindulhatsz a gyógyulás útján.
A Semmi Pánik tanfolyamain az elméleti tudás mellett olyan gyakorlati tanácsokat is megosztanak előadóink, amelyek segítségével hatékonyan tudod majd kezelni a mindennapok során jelentkező stresszt és szorongást.
Gyere, és találd meg a Neked szóló tanfolyamot!

Dr. Orosz Zsolt és Bacsó Benjámin tanfolyama

Kedvezményes csomag Dr. Orosz Zsolt és Bacsó Benjámin kurzusához!

Ismerd meg a gyógynövények főbb jellemzőit és jótékony hatásait, illetve a hit és ima szerepét mindennapjainkban