Blog

5 tipp, ha az unokák a nagyinál töltik a nyarat

Beköszöntött a nyár, és már az iskolákban is felkerült a felkiáltójel a VAKÁCIÓ felírat végére. Ilyenkor sok gyermek tölti az idejét a nagyszülőknél. Cikkünkkel ezért ötleteket szeretnénk adni az együtt töltött idő kellemes eltöltésére.

Teljesen természetes, ha bizonyos kor fölött már nem megy a bújócskázás és a fogócskázás a kisunokával. Az önfeledt játékról azonban így sem kell lemondani, számtalan olyan tevékenység létezik ugyanis, amely nem fárasztja le a nagymamát, nagypapát, és mindenki jól szórakozik közben.

Elő a társassal!

Nem véletlenül írják rá a társasjátékokra a 99 éves korhatárt. Már a legegyszerűbb Ki nevet a végén? is képes lekötni kicsit-nagyot egyaránt, de ma, amikor hatalmas divat a társasozás, sorra jelennek meg a kreatív, vicces, gyönyörű dizájnnal megalkotott, és nem utolsósorban fejlesztő tábla-, és kártyajátékok, amelyekre érdemes beruházni. Ha nagyobb a korkülönbség az unokák között, válasszunk olyat, ami több nehézségi, bonyolultsági szinten is játszható, így mindenki számára izgalmas lehet az időtöltés.

Keresgélős séta

Bizonyára nem kell bemutatni az autós keresős játékot, amikor listát adunk a gyerekek kezébe, és útközben ki kell pipálni, ki mit talált meg a felsorolásból. Mindez egyszerűen kivitelezhető séta közben is. Az alapján állítsuk össze a listát, hogy mi található az otthonunk közelében. Az erdős, fás területen élő nagyszülők gyűjtsenek képet növényekről, falevelekről, bogarakról, madarakról, amiket a listára ragaszthatnak. A városban élők színes járműveket, épületeket, KRESZ-táblákat kerestethetnek az unokákkal. Ennek a játéknak nagy előnye, hogy a gyerekek lelassulnak, jobban figyelnek, miközben a szabadban mozognak. A kímélő séta jót tesz az idősebb korosztálynak is, hiszen úgy sportolhatnak, hogy közben nem terhelik az ízületeiket.

Piknik a parkban

Ha a nagyszülők szeretnek az unokákkal tenni-venni a konyhában, akkor ez a program nekik szól. Szervezzünk pikniket a közeli parkba vagy egy játszótér mellé, de akár a kert is pompás helyszín lehet. A kicsiket vonjuk be az előkészületekbe: menjünk együtt megvenni a hozzávalókat, majd süssünk együtt kenyeret, sütit, bármit, amit szívesen ennénk a pikniken. A piknik nagyszerű alkalom mesélésre – hogy is volt, amikor nagymama, nagypapa gyerek volt –, nagy beszélgetésekre. Bónusz, ha a közelben van játszótér is, ahol a gyerekek levezethetik a fölös energiáikat.

Akadálypálya

Ha kertes házban élnek a nagyszülők, akkor pár perc alatt összedobhatnak egy akadálypályát, ami aztán jó időre leköti az unokákat. Lehet kavicsokat kerülgetni, asztal alatt mászni, egy lábon ugrálni, vizet hordani, tojást kanálban A-ból B-be juttatni. Bármit kitalálhatnak, a gyerekeknek tetszeni fog az új kihívás, közben pedig a nagyszülők a teraszról szurkolhatnak a kis versenyzőknek.

Agyagozás, barkácsolás

Gyerekfüggő ugyan, de ha a kicsik szeretnek alkotni, akkor órákra le lehet kötni őket egy kis kézműveskedéssel. A nyári melegben jó ötlet agyagfigurákat gyártani, mert gyorsan kiszáradnak a napon, aztán közösen kifesthetjük őket, de akár a sóliszt gyurma is tökéletesen megteszi. Nagyszerű barkácsfüzetek is készülnek már gyermekeknek, és a neten is találunk szuper ötleteket, amelyekből ihletet meríthetünk. Ha a nagyszülőknél nyaralnak az unokák, akkor készíthetnek a szüleiknek valami meglepetést, így időzíthetjük ezt a programot az utolsó napokra, amikor már nagyon várják a gyerekek, hogy újra egyesüljön a család.

Ha úgy érzed, hogy számodra vagy a szeretteid számára is hasznos lenne a LifeMax segélyhívó és távfelügyeleti szolgáltatása, akkor keress minket a 0680 81 82 18-as, ingyenesen hívható telefonszámunkon, vagy töltsd ki a kapcsolati űrlapunkat!

Forrás : csalad.hu

Célunk, hogy pánikbetegek számára telefonos segítséget nyújtsunk, a nap 24 órájában.

Pánikrohamok bármikor előfordulhatnak, és azok időtartama és intenzitása is változó lehet.
Amennyiben aggódsz a rohamok miatt, és szeretnéd, hogy mindig legyen kihez fordulnod, akkor töltsd le a SoulBuddy applikációt.
Ránk éjjel-nappal számíthatsz.
Töltsd le az appot és próbáld ki 30 napig ingyen!

A próbaidőszak lejárta után csak 990 Ft/hó.

Szeretnél olyan technikákat megismerni, amik segítenek a pánik elleni harcban?

Online tanfolyamokat és előadásokat készítettünk Neked, hogy megtalálhasd azokat a módszereket és technikákat, amelyeksegítségével elindulhatsz a gyógyulás útján.
A Semmi Pánik tanfolyamain az elméleti tudás mellett olyan gyakorlati tanácsokat is megosztanak előadóink, amelyek segítségével hatékonyan tudod majd kezelni a mindennapok során jelentkező stresszt és szorongást.
Gyere, és találd meg a Neked szóló tanfolyamot!

Dr. Orosz Zsolt és Bacsó Benjámin tanfolyama

Kedvezményes csomag Dr. Orosz Zsolt és Bacsó Benjámin kurzusához!

Ismerd meg a gyógynövények főbb jellemzőit és jótékony hatásait, illetve a hit és ima szerepét mindennapjainkban