Blog

5+1 tipp az elmagányosodás ellen

Korunk egyik legnagyobb problémája az elmagányosodás, mely főként az idősebbeket érinti, akik már nem járnak dolgozni, a családtagok pedig gyakran a munka, a mindennapi teendők, vagy a távolság miatt nem tudnak napi szinten részt venni az idős hozzátartozók életében. Pedig a magánynak komoly következményei is lehetnek, ugyanis az egyedül élő idősek gyakran szorongnak, félnek például attól, hogy baj esetén nem jutnak időben segítséghez. A rossz érzésektől pedig gyengülhet az immunrendszerük, és így a betegségek is könnyebben megtalálják őket. Nem kell azonban beletörődni a magányba! A LifeMax tippjei segítenek megbirkózni az elmagányosodással!

1. Keressen hobbit!

 A hobbik nemcsak fiatalon fontosak, hiszen idős korban is az egyik leghatásosabb eszközei az unaloműzésnek. Ahelyett, hogy leül a televízió elé, keresse meg, hogy mi teszi boldoggá, legyen az a főzés, a kertészkedés, a kézimunkázás vagy akár a naplóírás. 

2. Tartson kisállatot az elmagányosodás ellen!

 Az elamgányosodás ellen tökéletes védelmet nyújt egy kisállat! Szerencsére ma már rengetegféle kisállatot tarthat otthon, a kutya és a macska mellett például hörcsögöt vagy aranyhalat is! Válasszon olyan állatot, amilyet szívesen gondozna, és hamarosan igazi barátra lelhet benne! 

3. Ápolja a kapcsolatokat, ne legyen magányos!

 A régi kapcsolatokat fenntartani vagy újjáéleszteni gyakran sokkal egyszerűbb, mint újakat kötni, ezért ne feledkezzen meg a régi barátokról sem! Időről időre hívja fel a rég nem látott ismerősöket is, és beszélgessen el velük, ezzel elűzve a magányt! 

4. Használjon elektronikai eszközöket!

 Ma már nem kell otthon sem magányosnak lenni, hiszen akkor is könnyedén tarthatjuk a kapcsolatot a családtagokkal és a barátokkal, ha személyesen nem találkozunk! A számítógép vagy mobiltelefon használata könnyen megtanulható, és amellett, hogy már a tanulás is közös programot jelenthet az unokával, később is nagyon hasznos lehet az így megszerzett tudás. 

5. Fusson el a magány elől!

 Az óvatos sportolás minden korban hasznos lehet, ezért érdemes egyeztetnie az orvosával, és megkeresnie a leginkább megfelelő mozgásformát. Már akár egy rövid séta is hasznos lehet, hiszen a mozgással boldogsághormon termelődik a testben, amitől egész nap jobb lesz a kedve! A sportoló idősöket pedig kevésbé veszélyezteti az elmagányosodás! 

+1.   Válasszon segélyhívó szolgáltatást a magány ellen!

 Kutatások szerint az egyedül élő idősek gyakran szorongnak amiatt, hogy vészhelyzetben nem lesz, aki segítsen nekik. Éppen ez a felismerés hívta életre a BTESZ csoport tagját, a LifeMax szolgáltatást, melynek célja, hogy segítséget nyújtson vészhelyzet esetén az egyedül élők számára. A LifeMax lényege, hogy egy kis készülék segítségével a nap 24 órájában riaszthatók a diszpécserek, akik aztán megfelelő segítséget küldenek minden helyzetben!

Ha úgy érzi, hogy az ön számára is hasznos lenne a LifeMax segélyhívó és távfelügyeleti szolgáltatása, akkor keressen minket a 0680 81 82 18-as, ingyenesen hívható telefonszámunkon, vagy töltse ki a kapcsolati űrlapunkat!

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a felhasználói élmény növeléséhez. Amennyiben folytatja a weboldal böngészését, azzal Ön elfogadja a Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.